Selv om det efterhånden er 200 år siden, at Røverne i Rold huserede på egnen, så er det stadig noget af det mange forbinder med Rold Skov.

Der findes mange spændende historier om røverne - især om deres ugerninger og deres liv, og det er med til at gøre denne del af lokalhistorien spædende.
En af de mere synlige henvisninger finder man i Rold, hvor der i rundkørslen midt i byen står fire skulpturer. Skulpturerne er udformet i egetræ af billedhuggeren Bent Dentlau.
Meget passende for deres levebrød, så står røverne og holder øje med hver sin vejstrækning, der kommer fra hver sit verdenshjørne.
Ud af den gruppe personer, der udgjorde røverne i Rold, så er det de fire, der står i rundkørslen, der er de mest kendte.
Den nok mest kendte af røverne Bette Fanden (Johannes Jensen) står og ser op mod Aalborg mod nord.
Han var ikke særlig høj kun omkring 145 cm, og så skrutrygget. Da han i forbindelse med et overfald havde et koskind trukket over sig, så var hans kaldenavn fast.
Han blev i forbindelse med retssagen fra 1837 til 1844 idømt kagstrygning (pisk op mod en pæl) og vendte først tilbage fra fængslet til lokalområdet i 1864.
Lorentz Meyer, som man ser, når man kommer fra Haverslev, er kendt for at han, mens man ventede på retssagen, stak af fra fængslet. Han havde gemt en lille dirk i mellem sine tænder. Han fik også kagstrygning, og sad i fængsel indtil 1864.
Med ansigtet mod Hobro står Anders Hansen. Han blev også i forbindelse med retssagen idømt kagstrygning og fængsel på livstid.
 Ane Pernille Andersdatter eller Petronillen, som hun blev kaldt, bliver ofte beskrevet som ond. Hun står og kigger mod vejen til Arden. Hun blev idømt kagstrygning og blev også sendt i fængsel.
 Røverne var ikke alene aktive ved Rold, men også i store dele af Himmerland. I 1836 var det slut, og efter en retssag på 7 år, blev givet straffe til omkring 250 personer.
Historien med Røverne fra Rold havde hermed fået en afslutning, men de lever dog i dag videre her i rundkørslen i Rold, på Røverstuen i Rebild og mange andre steder.

e-max.it: your social media marketing partner