Foredragsholderne er disse:

Hans Jørgen Bonnichsen, tidl. chefkriminalinspektør og chef for PET.

I november 2019 var det præcis 30 år siden, at Berlinmuren faldt. Bonnichsen underholdende foredrag tager os med tilbage i tiden og fortæller, hvordan der blev skrevet verdenshistorie, da Berlinmuren faldt den 9. november 1989.

Berlinmuren stod i 28 år som symbol på den kolde krig og opdelte Berlin i det kommunistiske Østeuropa og det demokratiske Vesteuropa. Murens fald blev starten på den kolde krigs ophør, Sovjetunionens sammenbrud og en ny periode. Selvom der nu er gået over 30 år, kan man stadig opleve politiske spændinger mellem det gamle øst og vest.

Hans-Thyge Haarløv er forfatter og uddannet cand.mag. i historie og fransk fra Aalborg Universitet. Han er opvokset i Sønderjylland og har herfra en stor interesse for europæiske mindretalsspørgsmål og statsopfattelser.

 Hans-Tyge har arbejdet siden 2006 som højskolelærer med undervisning, foredrag og turguide på Rønshoved Højskole – Højskolen ved Flensborg Fjord. Han har skrevet forskellige artikler og debatindlæg og debuterede i 2014 som forfatter med den første bog på dansk om Danmarks gamle grænseflod mod syd, Ejderen. Han brænder for højskoletanken, for undervisningen, for højskolerne - særligt selvfølgelig Rønshoved højskole, hvor han underviser.

Historien omkring grænselandet gennemsyres hans liv og virke, og man kan være helt sikker på, at mødet med Hans-Thyge Haarløv bliver mødet med en engageret fortæller.

Marianne Jørgensen er født og opvokset i Østjylland, men flyttede som 20-årig til Salling - pga kærlighed. Hun er uddannet lærer, men sagde sit job op for at blive forfatter- og bondekone!

Marianne Jørgensen fortæller om sit liv i vandkanten – langt væk fra storbyernes pulserende liv. Om at havne et sted, hvor man ikke selv bestemmer, hvordan livet skal forme sig - leve med landsbyen og dens meninger tæt på - skrive historier om folk, man kender.

Helge Teglgaard har været højskolelærer siden 1989 på højskolerne Krabbesholm, Rødding, Testrup, Odder og Rude Strand. Derudover er han cand.mag. i musik, Og så er han sanger, musiker, korleder, forfatter, komponist og foredragsholder i det ganske land.

Vi får altså besøg af en erfaren, engageret og inspirerende foredragsholder og oplever essensen af god højskole – og uanset emnet er der fuld kraft på fællessangen!

Vi hører om Benny Andersen, der er verdenskendt i Danmark og elsket af de fleste for de underfundige tekster. F.eks. er der ikke mindre end 10 af hans tekster i højskolesangbogen.

Og man bliver vel aldrig træt af Barndommens land,  Se hvilken morgenstund, Det er forår, alting klippes ned eller alle de andre gode tekster. 

Olga Krogh: 2. verdenskrig set i børnehøjde.

Olga blev født i en grænseby i det sydlige Østrig, men familien flyttede til Wien, hvor hun voksede op. Hun fortæller meget personligt om barndomsoplevelser og hvilke krav, børnene blev udsat for i skolen efter Tysklands magtovertagelse. Olga blev sammen med sin mor og søster tilbudt at komme til Salzburg, inden russerne invaderede Wien. Da de godt 1½ år efter vender tilbage til Wien, boede der andre i deres lejlighed.

Det var en periode med sult og fattigdom, men langsomt normaliseredes tilstandene, og i midten af 1948 kom der ordnede forhold, men Olga mindes stadig de kaotiske år efter krigen som de værste.

Der er ingen tvivl om, at det vil blive en spændende men også meget bevægende beretning, vi får at høre.

Gudmund Rask Pedersen er præst, forfatter og foredragsholder, og hans lange række af foredragstitler vidner om stor kærlighed til litteraturen. Han betegnes som en af landets bedste prædikanter, og er en guldgrube, ja en skatkiste af gode fortællinger.

Gudmund Rask Pedersen siger selv: ”Mennesket er en fortælling. En fortsat fortælling, hvor vi hver især udover konstant at fortælle med på egen livshistorie også er meddigtere på hinandens. En fortællesammenhæng, hvor vi med hver vores foranderlige livshistorie, bevidst eller ubevidst, altid hører hjemme i en fortælling (eller fortællinger) større end det vi kan sige os selv.”

Vi kan glæde os til: Kærlighed og Kildevand, som serveres med Bibelen og moderne skønlitteratur.

e-max.it: your social media marketing partner