Charlotte Andersen, Koordinator for Lær at tackle kurserne.

På sundhedscentret i Rebild kommunen, har man i gennem de sidste mange år, tilbudt vores borgere inspirerende og givende selvhjælpskurser, nemlig vores Lær at tackle kurser. 

Charlotte Andersen er koordinator for Lær at tackle kurser. Hun fortæller: - Der skal ikke herske tvivl om at jeg er meget begejstret for disse kurser. Vi udbyder lige i tiden tre forskellige  Lær at tackle kurser: Lær at tackle angst og depression, Lær at tackle Kroniske smerter og Lær at tackle Job og sygdom. Instruktørerne på kurserne er alle frivillige. De har alle prøvet, hvad det vil sige at være syg, hvilket gør dem til rigtig gode rollemodeller.

En af instruktørerne fortæller: - Dette kursus har givet mig muligheden for at flytte fokus fra hvad jeg ikke kan til hvad jeg kan!  Handleplanerne givet mig et overblik i mine gøremål, som gør at jeg ikke så ofte længere presser mig selv, men respektere at min krop nu har brug for andre ting bl.a. hypperige hvile. Jeg fik redskaber til at lade masken falde. De vanskelige følelser ikke var ikke forbudt område. Jeg kunne også tale med mit netværk om: at man nogle gange ikke længere kan det man kunne før hen, men kan noget andet.

I tiden efter kurset var slut, havde jeg hyppigt store AHA-oplevelser. Når jeg stod i en situation som ikke lige var så nem at være i, oplevede jeg, når jeg var kommet på den anden side af situationen, at nåeh ja, det var jo det fra værktøjskassen, som jeg brugte denne gang. Nu oplever jeg sjældent det at der er noget jeg ikke kan. Jeg har mange redskaber til at dele opgaven op, modet til at trække på mit netværk, værktøj til at kunne gøre brug af den gode kommunikation og mange, mange flere, som gør min hverdag meget lettere.

 

 

 

  


e-max.it: your social media marketing partner