Hatteteater er fuld gang med en historie om en bjørn, alligator, ”militærmand” og en fe.

Bag Dagli’Brugsen var der lækre smagsprøver på sund grillmad.

På Katbakken var der afslutningsvis friluftsgudstjeneste.

En kommende Skulptur- og Hjertestien bliver her vist frem.

ØSTER HORNUM: Det er med smil på læberne, at Kulturelt udvalg kan se tilbage på en veloverstået weekend med masser af kultur, motion og hygge. 

Udtryk har siden første gang i 2001 været et kulturelt arrangement, og det er der ikke ændret ved, men rammerne er blot blevet udvidet på flere områder. Dels mener man, at arrangementet ikke bør indsnævres til ét sted, når nu man kan udnytte alle byens lokaliteter. Der skal så vidt muligt være tilbud til alle aldersgrupper, og derfor har det være nødvendig at betragte ordet kultur meget bredt, som det også fremgår af dette års omfattende program.

 

Udtryk 2009 løb over en hel weekend for at få samlet så mange aktiviteter som muligt, for på den måde at skabe mest muligt opmærksomhed omkring arrangementet. Weekenden blev åbnet med en utrolig flot og lidt alternativ udstilling, som både rummede traditionelle fotos i glas og ramme men også fotos på storskærm samt video. En halv time senere var der fart over feltet på Katbakken, da børnemaraton gik i gang. 

Ud på eftermiddagen var det blevet Per Vilsbøll og Nonni Smedsgårds tur til at fremvise en kommende Skulptur- og Hjertesti. Ruten begyndte ved den eksisterende skulptur på p-pladsen ved Birkehøj, hvor der blev fortalt om de kulturelle og fremtrædende steder i Øster Hornum, hvor Kulturelt udvalg forestillede sig, at der kunne stå en skulptur. Stien benytter et stykke af naturforhindringsbanen oppe på Friluftscenter Katbakken, hvor Niels Larsen fremviste egne fotos, der var tænkt som inspiration til skulpturer og i det hele taget, hvordan man kan betragte naturen på en anderledes måde. 

 

The Great Train Robbery afsluttede lørdagen oppe på varmeværket med et ordentligt spark i den kulturelle bagdel, med en rockkoncert, hvor de spillede egne numre samt 80’er ko-punk, som det lød, da D-A-D startede deres karriere.

Søndagen begyndte på amfiscenen, hvor Asger Rasmussen fra Honningbanden kunne  præsentere et improvisationsshow med hatte, børn og historier. Efterfølgende var der noget for enhver smag. Der var halvakustisk livemusik i Natur-Miljø hytten af flere himmerlandske musikstudenter. Samtidig blev Nihøjeløbet skudt i gang nede på atletikbanen. 6,2 kilometer senere var alle løberne og tilskuerne samlet omme bag Dagli’Brugsen, der sammen med Løbeklubben havde stablet dette løb på benene. Løbetrenden er også slået igennem I Øster Hornum, og ikke færre end 55 personer var tilmeldt løbet. Efter selve løbet var der smagsprøver på sund grillmad samt mere livemusik, som alle de mange fremmødte kunne sidde og nyde ved bordene i det herlige solskinsvejr. Udtryk 2009 blev afsluttet på behørig vis med en friluftsgudstjeneste under trækronerne på Katbakken ledsaget af kirkekoret.

Kulturelt udvalg kan allerede nu løfte sløret for, at der igen bliver Udtryk  om to år. Vi har i 2007 og 2009 valgt at styre arrangementerne ved at invitere folk til at deltage.

I 2011, næste gang Udtryk  løber af stablen, er der frit slag for alle.


e-max.it: your social media marketing partner