Af: Tekst og foto: Business Rebild

Business Rebild oplevede stor interesse for fyraftensmødet omhandlende bæredygtigt byggeri, som kombinerede inspiration og praksis for den lokale bygge- og anlægsbranche

Der var stor interesse for arrangementet.

STØVRING: Bygge- og anlægsbranchen er langt fra statisk branche, og det man især se på udviklingen af både nye byggemetoder og den efterspørgsel, virksomhederne møder. Der ses blandt andet en stigende og blivende tendens til, at både offentlige, erhvervsmæssige og private instanser stiller krav og ønsker til bæredygtighed og energibesparende løsninger i nybyggerier og renoveringer.

Derfor indbød Business Rebild tirsdag den 6. september den lokale bygge- og anlægsbranche til et spændende arrangement omhandlende bæredygtigt byggeri og fremtidens efterspørgsel af energieffektive byggerier. Det er nemlig ikke kun de allerstørste virksomheder, som har mulighed for at opnå konkurrencefordele på dette område – og det synes Business Rebild er et vigtigt aspekt, da der findes mange små og mellemstore bygge- og anlægsvirksomheder i Rebild Kommune. Desuden omfatter bæredygtigt byggeri også alle områder indenfor branchen, blandt andet murer, tømrer, VVS-folk, elektrikere med mere.

Der viste sig da også at være stor interesse for området, og godt 30 interesserede – håndværkere såvel som rådgivere – mødte op til arrangementet. Mødet kombinerede inspiration fra University College Nordjylland, som præsenterede muligheder og tendenser indenfor bæredygtigt byggeri, med de praktiske erfaringer fra den lokale virksomhed, Lars Pedersen og Søn A/S, som allerede er godt i gang med bæredygtigt byggeri.

René Thomasbjerg, indehaver af Lars Pedersen og Søn, gav også en guidet rundtur på én af virksomhedens byggepladser i Støvring, hvor man lige nu er i gang med at opføre såkaldte ’passivhuse’ – altså superlavenergihuse med meget lavt eller intet behov for rumopvarmning.

Arrangementet bygger videre på en indsats fra Business Rebild, et projekt kaldet ’virksomhedsudvikling i landdistrikter’, som har haft særlig fokus på blandt andet bygge- og anlægsbranchen i Rebild Kommune.


e-max.it: your social media marketing partner