Byrådsmedlem Birgitte Wilsted Simonsen fra Det Konservative Folkeparti har siden årsskiftet samlet affald langs vejene i Rebild Kommune. Den selvpåtagede opgave skyldes, at hun ved kommunevalget i 2021 havde som valgløfte, at samle affald langs 1 km for hver personlig stemme hun fik til byrådsvalget.

Med 157 personlige stemmer og en plads i byrådet, så var det bare at snøre skoene, finde affaldssække og affaldstænger frem, og så begynde turen rundt langs kommunens veje. Gåturen for affaldsindsamlingen er dog reelt længere end de 157 km, da den vej har to sider, og en vej kan først registreres som ”færdig”, når der er samlet affald i begge vejsider.

Det første år er nu gået, og der er blevet gjort status.

- Det er i 2022 blevet til 13 indsamlingsture af en samlet længde på 36,5 km, så det er ganske tæt på den fjerdedel af de 157 km, jeg gerne skal have gået på et år, fortæller Birgitte Wilsted Simonsen. - Løbende har vi gjort op, hvad der blevet indsamlet, men det var alligevel spændende at skulle gøre den sidste status som afslutning for 2022.

Den samlede status for 2022 viser, at der er indsamlet hele 242 kg affald. Affaldet er for en stor dels vedkommende blevet opdelt i forskellige emner, således at det har kunnet blive fordelt til genbrug. Blandt det indsamlede er blevet noteret 757 øl- og sodavandsdåser, 111 glasflasker og 75 plastflasker. Hertil kommer rigtig meget plastaffald samt forskelligt affald, herunder mange dele fra biler, medicinglas, metalgryde, en afspærringsstrimmel fra politiet, en tom tegnebog, hjulkapsler og meget andet. Mundbind blev der fundet en del af først på året, men ved de sidste indsamlingsture, har der kun været ganske få.

- Jeg har selv været overrasket over mængden af affald. Det svarer jo til, at der for hver kilometer som jeg har gået, er indsamlet over 6,5 kg affald. Det synes jeg er rigtig meget. Det er således blevet til en del ture på genbrugspladsen med sorteret affald, ligesom vi hjemme af Rebild Kommune har fået en ekstra skraldespand til pap/papir og plast/metal, fortæller Birgitte Wilsted Simonsen.

Birgitte Wilsted Simonsen har på sine indsamlingsture haft selskab af familie og venner, og som hun siger, så er man altid velkommen til at give en hånd med til at samle affald langs Rebild Kommunes veje - enten ved en af de organiserede affaldsindsamlinger eller ved at gå med på hendes indsamlingsture.

Dejligt at få frisk luft og være nyttig på samme tid.

Der må ligge en god historie bag dette fund i Rebild Bakker.

e-max.it: your social media marketing partner