På udvalgsmødet den 10. august 2022 besluttede Teknik og Miljøudvalget at igangsætte arbejdet med en ny varmeplan for Rebild Kommune, efter regeringen meldte ud, at kommunerne inden udgangen af 2022 skal oplyse borgerne, om de kan blive tilsluttet fjernvarme eller ej. Forslag til varmeplan har været fremlagt i 2 ugers offentlig høring. Kommunen har ikke modtaget nogen høringssvar til varmeplanen. Byrådet vedtog det fremlagte forslag til varmeplan.

Fjernvarme forventes – eller »måske fjernvarme«

Det fremgår af varmeplanen, at følgende byområder vil kunne forventes tilsluttet fjernvarme:

Nørager, Ravnkilde, Nysom, Haverslev, Suldrup, Blenstrup, Bælum, Terndrup, Skørping, Støvring og Øster Hornum.

Der er endvidere udpeget områder, hvor det skal undersøges, om det er rentabelt at udbrede  fjernvarme. Disse områder er: Rørbæk, Nørager (nord), Mejlby, Haverslev Industri, Sønderup, Suldrup (syd), Sørup og Guldbæk Nord. Sidstnævnte er tilføjet i forbindelse med byrådsmødet.

Alternativer til fjernvarme 

En del husstande forventes ikke at blive tilbudt fjernvarme. Opvarmningen med olie og gas er ikke klimaneutrale varmekilder, og derfor opfordres bygningsejere uden for de områder, der forventes at blive udbygget med fjernvarme, til at overveje en grøn varmekilde. 

I områder, hvor fjernvarme ikke forventes at være en mulighed på nuværende tidspunkt eller på sigt, vil Rebild Kommune have fokus på at udfase olie- og naturgasfyr ved at understøtte en omstilling af fossile opvarmningsformer til vedvarende energi i form af individuelle opvarmningsformer som f.eks. varmepumper. Rebild Kommune vil gennem information og dialog opfordre borgere og virksomheder til at udskifte deres olie- og naturgasfyr med grønne opvarmningsløsninger. 

Rebild Kommune har også fokus på at fremme omstillingen af varmeforsyningen i områder, hvor fjernvarmen ikke forventes udbygget, ved at støtte op om udviklingen og etableringen af fælles lokale varmeløsninger. 

På baggrund af den vedtagne varmeplan sendes der breve ud til de forbrugere, der har naturgas eller oliefyr.

e-max.it: your social media marketing partner